Vestfold-Buskerud Dachshundklubb      

 

BIS-resultater Vestfold-Buskerud DHK søndag 1. juni 2014.

Gratulerer alle sammen!


BIS
DKJV-13 DKV-13 NJV-13 NV-13 SEJV-13 HEJV-13 Absint Av Larhjelm, dachshund strihåret
E: Hjelmtvedt, Lars, Odderudveien 20, 3089 Holmestrand 
O: Hjelmtvedt Lars, 3089 Holmestrand
(N SE UCH N VCH NV-13 Visvas Av Larhjelm - N SE UCH Katalina V D Vliegende Kiep)BIS 2
NJV-13 Storfoten's Sophy, dvergdachshund langhåret
E: Flatin, Bjørg Halldis, Skuggedalsveien 35, 3270 Larvik
O: Jørgensen, Liv Bakke, 3180 Nykirke
(INT NORD LIT LAT EST RUS UCH Storfoten's Rampegutt – N UCH SE U(V)CH Storfoten's Valkyria)BIS 3
Lilla Farsbo's Magicales Ego, kanindachshund langhåret
E: Jørgensen, Liv Bakke, Nykirkeveien 180, 3180 Nykirke
O: Swenson, Åsa, Sverige
(SVCH SU(V)CH FIUCH Lilla Farsbo's Talisker - Limores Poker Face Of Monteckel)BIS 4
Lovestone's Dr. No, dachshund langhåret
E: Berg, Randi 
O: Berg Margit Kristine, 3560 Hemsedal
(JWW-12 NORD UCH Fam. Hofman's Totilas - INT NORD UCH N VCH KBHV13 Chirabida's Dancing Queen)BIS valpeshow

BIS valp
Hella's Yndis, dachshund strihåret
E: Pedersen, Eva, Tangenveien 62, Hella, 1914 Ytre Enebakk
O: Pedersen Eva K., 1914 Ytre Enebakk
(NORD UCH NJV-12 SEV-13 HEV-13 X I Av Larhjelm - INT NORD UCH N SE VCH Rabalder Av Larhjelm)BIS 2 valp
Storfoten's Ylvis, dvergdachshund langhåret
E: Jørgensen, Liv Bakke, Nykirkeveien 180, 3180 Nykirke
O: Jørgensen, Liv Bakke, 3180 Nykirke
(INT NORD LIT LAT EST RUS UCH Storfoten's Rampegutt - N UCH SE U(V)CH Storfoten's Valkyria)BIS 3 valp
Chirabida's Sandy Supergirl, dachshund langhåret
E: Pettersen, Randi, Nordahl Griegsgate 4, 2000 Lillestrøm
O: Pettersen Randi, 2000 Lillestrøm
(INT NORD UCH Chirabida's Clint Easwood - N SE UCH Chirabida's Betty Boop)BIS 4 valp
Valera's Atlanta
Rød E: Lildholdt, Silje, Lunden 20, H0403, Oslo, 0598 Oslo
O: Steen Petter Og Anne Christine/ Øvergård Marita, 2022 Gjerdrum
(N VCH INT NORD UCH Valera's Askeladd - N UCHValera's Frekk & Freidig)Beste oppdretter klasse
Larhjelm E: Hjelmtvedt, Lars, Odderudveien 20, 3080 HolmestrandVest Busk DHK vil gjerne takke alle for en fin dag på Reidvintunet og gratulerer nok en gang alle hunder.

Hjertelig takk for flotte gavepremier til utstillingen.

Dommer: Trine Blume (DK)
Oppdretter av Strihåret dachshund under kennel Mokker, og aktiv med utstilling og prøver i Danmark. 
Autorisert dommer på gravhund i 2013 og dømmer for første gang i Norge ved vår utstilling i VestBusk DHK.

Se flere bilder fra sommerutstillingen

 

 

Utstilling i Vest Busk DHK 1. juni 2014

Søndag 1. juni arrangerte Vestfold Buskerud DHK sin utstilling med 53 katalognummer på voksne og 9 på valper. Dommer for dagen var Trine Blume fra Danmark, hun ble autorisert i 2013 og dømte for første gang i Norge.

Dagen begynte med fint solskinn og de som stod tidlig opp fikk våte sko av det duggvåte gresset, men våte sko ble ikke noe problem utover dagen. Solen skinte varmt og godt gjennom hele dagen og skapte en fin men varm ramme for arrangementet. Utover været innbyr Reidvintunet som var arena for utstillingen et tun bestående av flere bygninger av historisk interesse, samt en staude og urtehage på 20 mål stort område i tilknytning til Møllerdammen og den gamle traseen for Vittingfossbanen. For de spesielt interesserte er Reidvin er et gammelt gårdsnavn fra Botne, det betyr graseng ved elv som slynger seg. Mer om Reidvintunet finnes på tunets hjemmeside.

Tunet gir romslig plass for et utstillingsarrangement og vi som utstillere må ta vare på muligheten det gir oss, gjennom å være flinke med å rydde etter to og firbeinte som deltar på utstillingen.

Årets utstilling startet for komiteen allerede på lørdag da vi begynte med riggingen av telt, ring og kiosk. Kvelden ble noe lenger da vi tente grill og benyttet oss av den fine sommerkvelden, noe som sikkert blir gjentatt også neste år.

Anne Grönqvist var ringsekretær for dagen og loset utstillere trygt og myndig, men med et godt smil igjennom dagen.  Skriver var Anne-Mette Kirkemo som hadde sitt første skriveroppdrag på hundeutstilling, men har jukset i faget tidligere men da var det kaniner som ble stilt ut. Heldigvis så hadde vi jo et par kaniner påmeldt denne dagen også, men det var kanskje ikke helt det samme.

Parkeringsvakter som bidro med velvillig og humørfylt assistanse ga nok en god start på dagen for flere utstillere, det ble observert både parkerings- og bærehjelp av «personalet».  Kiosk og loddpremiebordet var på plass, damene i bua hadde kontroll og Elisabeth fikk solgt litt lodder i løpet av dagen. Hilde Ro viste frem saueskinn for salg og det ble et par gode kjøpe her også.

I ringen startet dagen med valper, antallet var 9 og fire raser var representert. BIR dachshund korthåret ble Valera`s Atlanta, eier Silje Lildholt, hun ble senere BIS4 valp. BIR dachshund strihåret av 2 påmeldte ble Hella`s Yndis, eier Eva Pedersen, Yndis ble BIS valp. Eva og Yndis vant gruppe 6/4 på NKK Drammen dagen før og reiste i løpet av dagen tilbake til NKK utstillingen for å delta i BIS valp.

På NKK ble resultatet også BIS valp, det er bare å bøye seg i støvet og gratulerer med godt resultat.  3 dvergdachshund langhåret var påmeldt, BIR og BIS2 ble Storfoten`s Ylvis, BIM ble Storfoten`s Yo-Yo, eier til begge var Liv Bakke Jørgensen. Det var også 3 dachshund langhåret på meldt, BIR og BIS3 ble Chirabida`s Sandy Supergirl, eier Randi Pettersen. BIM ble Sørils Mm-Gismo eier Per Ivar Næss.

Når det gjelder de offisielle resultatene var det på meldt 7 raser som etter måling ble til 6. Ingen CK på dvergdachshund korthåret eller dachshund korthåret, men dachshund korthåret Shira ble N VCH, gratulerer til eiere. Blant 16 dachshund strihåret ble NORD UCH NJV-12 SVE-13 HEV-13 X I av Larhjelm, eier Liv Muri beste hannhund og BIM, 2 BHK med Cert fikk Ad Nota av Larhjelm, eier Per-Erik Lund. Beste tispe med cert og BIR ble DKJV-13 DKV-13 NJV-13 NV-13 SEJV-13 HEJV-13 Absint av Larhjelm, eier Lars Hjelmtvedt. Kennel Larhjelm hadde også en oppdrettergruppe som fikk HP og ble som eneste gruppe også utstillingens vakreste.

2 påmeldte kanindachshund langhåret ble til 4, beste hannhund med cert og BIR ble her var Lilla Farsbo`s Magicales Ego, eier Liv Bakke Jørgensen. Ingen CK på tisper. Av de 12 dvergdachshund langhåret ble Kinchville Jack Sparrow beste hannhund og BIM fra championklassen, eier er Liv Bakke Jørgensen, beste tispe med cert og siden BIR ble Storfoten`s Sophy, eier Bjørg Halldis Flatin.

Blant 18 dachshund langhåret gav dommer Cert og BIR til Lovestone`s Dr. No, eier Randi Berg, beste tispe med Cert og BIM ble Badamtam`s Bling Bling.

Som et naturlig avbrekk i varmen var det pause med barn og hund, midt på dagen. Dommer og veileder her var Bjørg Halldis Flatin, hun har nå gjennomført dette ærefulle oppdraget flere ganger ved vår utstilling. Det er med stor glede og innlevelse flere av barna deltar i konkurransen og det koser seg med oppgavene som blir gitt.

Så til dagens siste «konkurranse» var det 4 hunder som kunne delta, en kanindachshund langhåret, en dvergdachshund langhåret, en dachshund langhåret og en dachshund strihåret.

Trine valgte langhåret dachshund til plass 4, en kanindachshund langhåret til plass 3, så var det to igjen. Til Best In Show valgt valget på dachshund strihåret og en meget god nr 2 ble dvergdachshund langhåret.

Klubben gratulerer alle med resultatene og ønsker lykke til videre.

Dommers kritikk på BIS Valp var som følger:

«7 mnd gml, tiltalende tispe, korrekt bitt, vel utfylt neseparti, mørke ovale øyne, vel ans. ører, god hals, markert mankeparti, god rytt, kryss av god bredde og dybde. For alder utm. forbryst, velkonstruert for og bak, flotte bev. Prima pels og temp.»

Samt på BIS hunden:

«19 mnd gml, tiltalende helhet av utm type, korr. bitt flott hode, prima hals, korr. overlinje, utm. forbryst, velvinklet for og bak. Flotte flytende bev. sett fra siden. Parallelt for og bak.  Prima pels og temp.»

Klubben takker alle involverte for innsatsen og håper dere vil komme igjen ved neste utstilling. Vi sees vel 18. oktober i Drammen Hundepark, dommer Irene Krogstad.

Kommenter fra dommer etter utstillingen var som følger:

1 juni var jeg inviteret til at dømme på Vestfold-Buskeruds udstilling. Dette var min første dommeropgave i udlandet og jeg har havde glædet mig rigtig meget til denne tur. Jeg havde hørt fra flere at det var en vældig fint udstillingsplads og en udstilling med god atmosfære. Og da må jeg bare sige at jeg har aldrig oplevet noget lignende.

Udstillingspladsen var de smukkeste omgivelser man kan tænke sig. En gammel nedlagt skole ude i skoven der fungerede som "museum", koncertplads og med den flotteste have med urter og sjældne blomster. Selve udstillingen var veltilrettelagt fra styrelsen. Personalet i ringen var dygtige og effektive og var med til at skabe en god stemning i ringen. Og det bedste af det hele - der var mange flotte og stillige hunde med gode effektive bevægelser som en Gravhund bør have.

Stemningen langs ringside synes at være helt i top. Jeg var så imponeret over hvor mange der klappede når hundene fik deres præmiering og meget der blev gjort ud af at fotografere de hunde som vandt.

Tak for invitationen og for en mindeværdig dag. Det var en stor fornøjelse at få lov at dømme på udstillingen i Drammen.